D. 4. maj 2008

 

D. 22 august 2007

 

D. 7 januar 2007

I dag har jeg sendt mine sutter op til Julemandens børn, og jeg bruger ikke længere sut. I kan læse mit brev til julemanden ved at trykke her. I kan også se et billeder af mig der sender brevet ved at klikke her.

D. 28 december 2006

Så fik jeg skoldkopper, jeg mødte AnneSofie da vi var i aalborg i går og hendes mor spurgte om jeg havde haft skoldkopper og det havde jeg ikke. Men der gik ikke lang tid så havde jeg fået dem også.

Oktober 2006

Så har jeg fået en ny seng, det er en halvhøj seng som jeg skal sove i om natten, det betyder at jeg ikke skal sove hos mor og far mere. Det er en stor seng, så mor kan jo bare komme ind til mig for at sove hvis hun ikke kan undvære mig :-)

September 2006

Da vi kom hjem fra Mallorca lå der et brev til mig fra Hjørring Kommune, de ville fortælle at jeg kunne starte i Børnehaven Emilie d. 1 november. Det er bare dejligt for det var lige der mor og far gerne ville have at jeg skulle hen.

Jeg er også startet til gymnastik, det er i Bagterphallen og jeg går sammen med Kristian og Emil og en masse andre....

Sommerferie 2006

Jeg har været ude at flyve i min sommerferie, jeg har været i Tyrkiet og på Mallorca.

Det var bare mor, far og mig som var i Tyrkiet. Og da vi var på Mallorca var farmor, farfar, onkel og tante også med.

Det er dejligt at være på ferie, man bader hele tiden og så får man en masse is. Når bare jeg har min badering og mine vinger på kan jeg sagtens hoppe ud i poolen fra kanten, og det er sjovt. Farfar købte en ankelkæde til mig da vi var på Mallorca.

D. 8. juli 2006

Nu bruger jeg slet ikke ble længere, ikke engang når jeg skal sove. Det må betyde at jeg er ved at være en stor pige, men så siger mor og far godt nok at så skal sutten også op til julemanden, men så vil jeg sltså gerne være en lille baby, hvis det betyder at man kan blive ved med at bruge sut. ;-)

D. 20. Juni 2006

Så er jeg næsten stoppet med at bruge ble, jeg har den kun på når jeg skal i dagpleje, men mon ikke jeg snart kan undvære den helt.

D. 4. juni 2006

Mathilde har indspillet en fødselsdagshilsen til hendes Onkel Kristian. Du kan høre den ved at trykke på play nedenfor.

D. 9 marts 2006

Idag er det mig Anne Mette som vil fortælle lidt om dig Mathilde.

Du sagde at du ville læse bogen om bondegården og jeg sagde bare ja ja gør du bare det og så slog det mig, at det vist var bogen om bondegården du gik med, så jeg spurgte igen og du sagde bogen om bondegården. Jeg tog så bogen fra dig og sørme om ikke det var bogen som hedder Vi har det dejligt på bondegården. Jeg var noget målløs, da der ikke var vist en bondegård på bogen men en pige og en kat..

D. 19 november 2005

I dag blev min mor og far gift. Mormor kom og hentede mor kl 7.30 for de havde en tid hos Gitte kl. 8, mor skulle have sat sit hår. Da mor kom hjem kunne jeg næsten ikke kende hende, hendes hår sad anderledes og hun havde fået makeup på. Samtidig med at mor og mormor kom hjem kom Pernille, det var hende som lavede buketten til mig og mor. Kl. 11 skulle vi vare ved rådhuset for der blev de gift. Da vi var blevet gift var der en hel masse mennesker som ville kaste ris på min mor og far og de spurgte ikke om lov, de gjorde det bare. Farfar havde fået lov til at låne banken så der var vi henne inden vi skulle ned i Svanelunden for at blive fotograferet.

Vi var derefter i Bindslev for at spise frokost og da jeg var ved at blive træt kørte vi hjem, så jeg kunne sove lidt, for der skulle jo komme gæster om aftenen.

Til aften kom de allesammen, og Kristian kom også, igen havde han taget sin mor og far med. Det var meningen at jeg skulle ha været med mormor og morfar hjemme for at sove, men da de skulle til at afsted fik jeg det ligepludselig dårligt og mor synes at det var bedst at jeg blev hjemme...

Uge 45 2005

I denne uge har jeg været på ferie i København sammen med min mor og far. Vi boede på et hotel ude på Østerport, lige ved siden at toget, det var spændende at se alle de tog køre forbi hotellet hele tiden, godt nok synes mor og far ikke at det var det bedste hotel, men jeg synes det var sjovt. den første dag vi var der var vi i Zoo, den var godt nok stor og de havde rigtig mange dyr, jeg lærte at sige som en elefant.

Derefter var vi i DGI vandbyen, det var rigtigt sjovt, far var nødt til at lokke med en is for at få mig med hjem, de havde et bassin med meget varmt vand i og det var dejligt at plaske rundt i.

Dagen efter var vi i Tivoli, vi var derinde i næsten 3 timer, vi skulle se det hele og så skulle jeg jo også lige prøve et par karuseller eller 3.

8 November 2005

Idag bliver jeg 2 år. Mor og far har inviteret min venner fra dagplejen her over til formiddagsmad. Omkring kl. 9 kom Pia sammen med Sofie, Laura og Emil. de havde købt gaver til mig. Jeg fik en bog af Pia og Sofie, en dukke af Laura og af Emil fik jeg et spil. Da jeg havde sovet havde mor inviteret Kristian til min fødselsdag, han havde taget sin mor og far med, det var også ok, da det jo ikke var nemt for ham komme alene ud til mig, det bliver nok nemmere når han bliver ældre.

10 september 2005

Idag har jeg tisset på toilettet...men de skal ikke regne med at det er noget jeg vil gøre hele tiden..

Uge 28 2005

I denne uge var jeg på ferie i Lalandia. Jeg var sammen med mor og far, onkel Kristian og tante Hejdi var også med, men de tog allerede hjem igen og tirsdagen.

Jeg var i vandland og der var der et lille børnebassin med en rutchebane og den fik jeg hurtigt lært at køre på selv. Jeg var også med far oppe i de voksnes vandrutchebane, den var godt nok noget større og vildere en den i det lille bassin, men jeg græd ikke og jeg fik lov til at prøve igen.

Der var også geder på lalandia, men dem var jeg lidt bange for. Men jeg lærte dog hurtigt at sige som dem, så nu siger jeg også mæææ.

Da onkel og tanten tog hjem fik jeg feber og mor havde selvfølgelig ikke pakket et termometer så far ringede til vagtlægen og der skulle vi komme så han kunne se om jeg havde feber, så vi kørte til Nakskov kl 21 om aftenen og jeg havde 39.5 i feber, han mente at det var en virus.

2 dage efter fik jeg udslæt på maven og i ansigtet, så ringer mor til vores egen læge som mener at det er 3dages feber.

Det var lidt trælst for jeg havde det ikke ret godt og far og mor valgte derfor at køre hjem fra ferie en dag før det var planlagt.

Vi skulle sejle Rødby-Puttgarden og så kørte far galt, det opdagede han først da vi var syd for Hamburg, men det gjorde ikke noget for jeg sov det meste af vejen og vi nåede at handle ved grænsen, jeg fik en kæmpe pose vingummibamser måske 10 kg. ( 700 gram).

Jeg har forresten også fået 2 tænder. Den ene sidder i undermunden ved siden at de 3 i midten, jeg troede ikke jeg ville få den fjerde, men den kom. Den anden sidder i overmunden lige ved siden af spalten.

Onsdag d. 1 Juni 2005

Øvvv det var slet ikke det fars plan var. Jeg skal til at sove på mit eget værelse fremover. I nat sov jeg der indtil kl. 6 hvor mor kom og hentede mig og her til morgen var mor og jeg igang med at flytte om på mit værelse så sengen bedre kan være der. Det betyder nok at det er slut med at sove hos mor og far.....men vent I bare og se jeg skal nok komme til at sove der igen.

Tirsdag d. 31 Maj 2005

Sørme om ikke far har været ved at sætte min egen seng ind på mit eget værelse...hvad mon det betyder..det betyder nok at mor og far fremover bare vil have at jeg kun skal ligge i deres seng..Mor kommer sent hjem fra arbejde og så bliver hun glad når jeg ligger i hendes seng.

8 Maj 2005

Idag bliver jeg 1,5 år og jeg har lært selv at spise med gaffel. Jeg kan selv sætte mine rugbrødsmadder på gaflen, men nogen gange går det for langsomt og så må jeg have mor eller far til at sætte en mad på, ellers bruger jeg bare fingrene.

Lørdag d. 26 Marts 2005

He he...far og mor har lavet en låge som skal sørge for at jeg ikke går ud på vejen. Men jeg har allerede lært at åben den. Det er godt nok ikke på indersiden jeg har lært det, men det for jeg nok også lært. Mor og far er glade for at det "kun" er på ydersiden at jeg kan åbne den.

Torsdag d. 24 Marts 2005

Sørme om ikke min onkel Kristian og min tante Hejdi var blevet ringforlovet idag, og jeg var ikke engang inviteret med da det skete. Men så var det heldigt at vi var ovre at besøge farmor og farfar så kunne vi jo se at det var rigtigt nok at tanten ville have min onkel.

Onsdag d. 23 Marts 2005

Idag var der sørme kommet 2 bisser.. Den ene sidder i overmunden i venstre side og den anden sidder i den anden side. Det er begge kindtænder..

Mandag d. 14 marts 2005

Idag kom den 7 tand. Det er en kindtand i højre side i undermunden

Uge 9 2005

Der er vist ved at komme en kindtand i venstre side..i undermunden

Fredag d. 4 marts 2005

Idag kom der en dame som ville snakke med mor og far om mig. Hun ville vide hvordan det var at få et barn med Læbe og gummespalte.. Det kommer vist i et blad som hedder Vi forældre, jeg ved bare ikke hvornår. uhh det bliver spændende.

Tirsdag d. 1 marts 2005

Idag startede jeg i dagpleje. jeg går i dagpleje hos en som hedder Pia og hun bor på Ingersvej. I min dagpleje er der en der hedder Laura, Sofie og Emil.

Den første dag var jeg der kun i 2.5 time, så kom mor og hentede mig igen. Jeg fik en hel bolle og et glas mælk, og hun siger at jeg sidder pænt ved bordet..hehe det er bare hjemme hos mor og far jeg ikke vil det.

25 januar 2005

Idag kom den 6. tand den sidder i undermunden til højre og det er en kindtand.

31 december 2004

Idag er det nytårsaften og Kristian kommer altså min ven fra Mursejlervej..ok han den store Kristian kommer også.. det bliver bare sjovt når Kristian kommer så skal jeg rigtig vise ham alle mine julegaver. Far og onkel har lavet god mad i weberen. Og mor har lavet den gode is hun plejer at lave. Kristian og jeg var vågen næsten helt indtil midnat, men så kunne vi ikke holde os vågen mere og vi kom i seng, men det gør heller ikke noget, for jeg ved at han skal sove her til i morgen sammen med sin mor og far.

24 december 2004

I dag er det juleaften, og vi skal holde den hos farmor og farfar i år. min onkel og min oldemor kommer så der bliver nok mange pakker.

Så er juleaften gået og ja der var mange pakker, de fleste og største var til mig. hi hi. Julemanden kom også, jeg var lidt bange for ham, men mor var heldigvis lige i nærheden så hun kunne passe på mig, men hvor var far..nå pyt julemanden havde en pakke med til mig og onkel, onkel fik en kalender og jeg fik en puttekasse fra Fisher Price som siger lyde når man putter klodser i.

Der var også mandelgave, og selv om ikke jeg spiser ret meget ja så fik jeg den, det var et trætog med bogstaver..farfar fik også mandlen det var en æske chokolade hvor snekke havde skrevet på...så var det godt at jeg måtte vælge først for farfar ville blive noget så skuffet hvis han havde fået et trætog.

Det var en dejlig juleaften jeg gik selv rundt om træet og pakkede selv de fleste af mine gaver op, men kl. 23 kunne jeg slet ikke mere og mor lagde mig i seng og jeg sov til vi tog hjem...

19 DECEMBER 2004

I dag fik jeg min 5. tand. Den sider i overmunden lige ved siden af min spalte.

1 December 2004

Ahh så blev det endelig december, og jeg har set at mor har købt en hel masse små pakker mon det er til mig.... Sørme ja der hænger en pakkekalender på døren og jeg må åbne en pakke hver dag. Det bliver en god måned.

Lørdag d. 27 November 2004

Idag er det min mor som vil fortælle lidt om mig. Da vi vågnede i morges, bad Torben Mathilde om at hente en bog, og sørme om ikke hun gik ind på værelset og fandt en bog. Senere var jeg gået ind i stuen og jeg havde ikke mine badesandaler på og så kom Tilde med dem, for hun ved godt at dem skal man have på fødderne. Ja jeg er jo nødt til at fortælle det, da jeg synes at hun er vildt dygtig...nå men nu jeg er ved det kan jeg da også lige fortælle at Mathilde ingen strømper havde på og derfor sagde Torben til hende: skal du ikke have strømper på, hvorefter hun fandt et par ude i køkkenet, ja hvad skal jeg sige, hun er da klog :-)

Fredag d. 19 November 2004

Idag da jeg var ude at handle med mor og far, købte de en juice med sugerør. Jeg skulle prøve om jeg kunne drikke med sugerøret, og det kunne jeg. Så jeg kandrikke med sugerør, og jeg fik også hurtigt lært at tage sugerøret op af brikken.

Torsdag d. 18 November 2004

I dag havde jeg selv fundet ud af at tage min nattrøje af, det kunne mor ikke forstå, så hun tog den og gav mig den på igen. Men jeg tror jeg vil prøve igen om jeg kan tage den af igen he he :-)

Mandag d. 8 November 2004

Idag er det min fødselsdag. Jeg var ikke engang vågen da telefonen ringede første gang. Det var farmor som ville ønske mig tillykke, min olde Edel ringede også for at ønske tillykke. Da jeg vågnede efter formiddagsluren cyklede mor og jeg op i byen. Det besøgte vi farfar og jeg fik en gave, jeg fik en gaffel og ske og en dækkeserviet. I fætter BR fik jeg et puslespil. Vi var også på biblioteket for at låne nogle nye cdér.

I aften kommer Kristian til min fødselsdag, jeg har hørt at han er blevet en lille bisse, så det bliver spændende om vi kan enes. he he.

Lørdag d. 6 November 2004

Idag skulle jeg ha´ været født, så derfor blev min fødselsdag holdt idag. Jeg fik besøg af Mormor og morfar, farmor og farfar, onkel Kristian og Hejdi, onkel Michael, Jette, Chris, Ida og Oliver. Min olde Anna var her også.

Jeg fik rigtig mange pakker, jeg fik af: mor og far: Fisher Price kuglebane, 3 bøger og et par futter. Farmor og farfar: en kurvestol, hammerbræt og et sæt nattøj. Fam. fra Astrup: et trommesæt og en rød scooter. Kristian og Hejdi: en peter plys barnevogn og et havesæt i træ. Oldebedste Anna en bog og 50 kr.

Mormor havde lavet 2 lagkager og far havde hentet en kagekone ved bageren. Den ene lagkage var brun med rutebiler i og den anden var en alm. en.

Til aften fik vi pandekager og tacos med fyld.

Det var en rigtig god fødselsdag, jeg glæder mig allerede til den næste.

 

Oktober 2004

Ja så har jeg endelig lært at kravle ned fra mor og fars seng og ned af sofaen. Det er bare skønt, for når mor og far synes jeg skal sove og jeg ikke vil kravler jeg bare ned af deres seng. Men så fandt de bare på at jeg skulle til at sove i min egen seng, og den kan jeg ikke kravle nedad endnu.

Lørdag d. 22 september 2004

Da jeg vågnede idag kom morfar i den store lastbil og det er ikke den han plejer at komme i, han havde også mormor med. Og inden de kom var farmor og farfar og onkel Kristian også kommet. De kom alle sammen fordi det er i dag jeg skal flytte fra vores hus i Aalborg til et nyt i Hjørring. Vi skal godt nok bo i en lejlighed på Frederikshavnsvej, men det er kun 1 måned, derefter skal vi bo i et hus på Skovvej.

Fredag d. 3 september 2004

Da jeg besøgte farmor og farfar idag, rejste jeg mig op midt på gulvet uden at holde ved noget og så gik jeg hen til mor. Jeg er blevet så god til at gå, jeg vil bare gå hele tiden, men jeg falder dog stadig når jeg har taget nogle skridt...

Tirsdag d. 31 august 2004

Idag vil jeg altså skrive at jeg er begyndt at tage nogle skridt, jeg har nok taget 5. Fra reolen og hen i mors arme. Det er godt nok næsten en uge siden at jeg tog det første skridt, men far siger at jeg ikke måtte skrive det endnu, fordi jeg ikke rigtig var begyndt at gå, ja hvad mener han med det, et skridt er vel også noget når man skal tila t lære at gå.

Lørdag d. 28 august 2004

Da jeg vågnede i morgen havde jeg sørme fået en tand mere. Denne gang sad den i overmunden. Så nu har jeg 4 tænder.

Fredag d. 27 august 2004

ENDELIG har jeg fået en tand mere, det er så nummer 3 og den sidder også i undermunden. Jeg får nok slet ikke tænder i overmunden p.g.a spalten.

Og så tror jeg nok at vi snart skal flytte til Hjørring, for når jeg lytter til mor og far snakker de meget om at vi snart skal flytte.

Weekend uge 31 2004

I denne weekend er der sket så meget. Jeg kan stå selv i et lille stykke tid. Jeg er også begyndt at tage de første skridt rundt om sofabordet. Og så er de første ord kommet. Det er MA og MAM. Hver gang jeg siger noget er det mam mam. Og det er tit jeg siger noget,mor kan ikke forstå at jeg altid er sulten, men deter jeg heller ikke, det er jo bare det eneste jeg kan sige.. he he

Jeg er også begyndt at kravle ud på teressen og ned af trinet ved hoveddøren. I fredags kravlede jeg ned at trinet og hen i Agnethe og Olavs bed.

Vi har også været på stranden idag, det var første gang at jeg var på stranden. Vi var der ikke ret lang tid, for jeg fik hurtigt sand overalt. og jeg puttede også mine fingre i munden og de var fyldt med sand. Jeg var også med far ude at bade i Vesterhavet. Det var jeg ikke meget for, for det var nemlig koldt. Men da Vesterhavet kom til mig i min lille røde spand var det sjovt.

Mandag d. 12 juli 2004

Endelig begyndte nummer 2 tand at kigge frem.

Fredag d. 9 juli 2004

Idag kravlede jeg 2 trin op af trappen. Dagen efter kravlede jeg hele vejen op, pånær 6 trin. Så nu har far købt et trappegitter som skal op. Der sidder også et oppe på 1 sal. De stoler nok ikke på at jeg ikke kravler ud på trappen.

Uge 27 2004

I denne uge var jeg i sommerhus på Falster. Jeg var sammen med mor, far, mormor, morfar, onkel, tante, Chris, Ida og Oliver. Vi var i svømmehallen og jeg havde fået min helt egen badering. Det var første gang at jeg skulle i svømmehallen, heldigvis var der et bassin hvor vandet var 37 grader.

Vi var også i BonBon land. Far prøvede alle de vilde ting, det ville jeg også gerne, men jeg var ikke stor nok, så jeg prøvede kun en hestekarrusel sammen med far, men den var nu også meget sjov.

Morfar og fætter Oliver blev bidt af en skovflåt. Vi havde også besøg af min familie fra Næstved, de havde en lille pige med som hedder Emma, hun var sjov at lege med. Men jeg legede nu også meget med Ida, vi legede prinsesser. Jeg var prinsesse Bell.

Tirsdag d. 22 Juni 2004

Idag har jeg lært at rejse mig op. Jeg er begyndt at rejse mig op når jeg står i min tremmeseng. Så far skal nok snart have sænket bunden helt ned.

Fredag d. 11 Juni 2004

Idag kom dagen endelig hvor jeg begyndte at kravle, nu er jeg overalt,det bedste jeg ved er at kravle hen bag ved fjernsynet, for der er nemlig ledninger og tøjklemmer.

Oppe hos mormor er der også rigtig mange planter, det er bare livet når man kan få sine fingre ned i jorden, men det må jeg ikke hverken for mor eller mormor.

Pinsen 28-31 Maj 2004

Fredag begyndte jeg at skrige, jeg skreg i 2 timer, mor og far troede jeg var ved at få en tand. Lørdag og Søndag skreg jeg 1 time begge nætter. Men om søndagen fik jeg også feber 39,7, så mor og far tog mig med til vagtlægen, han sagde at mit ene øre var lidt rødt men han mente at jeg havde fået en virus som hedder 3 dages feber. Om mandagen skreg jeg det meste af formiddagen og så ville mor at far skulle ringe til vagtlægen igen for at få noget til den tand de troede var på vej, men vagtlægen ville se mig igen da far sagde at det ene øre var lidt rødt. Så vi tog afsted igen og denne gang sagde lægen at jeg have fået mellemørebetændelse, og så fik jeg noget for det og idag tirsdag har jeg det allerede meget bedre, jeg skal have pencillin i 5 dag. Jeg græder ikke andet når jeg er træt eller sulten.

Lørdag d. 22 Maj 2004

I dag lærte jeg at komme helt op på knæene, så nu er jeg snart parat til at begynde at kravle. Så skal mor og far til at fjerne de ting som jeg ikke må pille ved, jeg har nemlig lært at åbne skuffen til videobånd.

Tirsdag d. 18 Maj 2004

Idag fik jeg min første tand, den sidder i undermunden og så til venstre, tror jeg nok.

Lørdag d. 8 Maj 2004

Idag bliver jeg 1/2 år. Vi skulle ind til byen for at købe en gave til mor, for det er jo mors dag imorgen. Vi kørte til Hjørring, hvor vi mødte Helle,Kasper og Kristian, men han sov bare ham var der ikke meget sjov ved. Men så kom farmor og farfar, og farfar tog mig op af barnevognen, det var skønt at se det hele lidt oppe fra.

Vi skulle hen til mormor og morfar og sætte guldfisk i dammen, men jeg sov.

Det var også idag jeg begyndte at sidde selv i længere tid uden at vælte, jeg er bare så stolt af mig selv.

Søndag d. 28 Marts 2004

Idag blev jeg døbt. Jeg kom til at hedde Mathilde Nymark Pedersen. Jeg blev døbt i Sankt Hans Kirke i Hjørring, det er vist også den min mor er blevet døbt i. Jeg var rigtig flink oppe i kirken, jeg kunne jo ikke gøre for at jeg var lidt træt, mor og far syntes godt nok jeg var lidt pylret. Men jeg kunne godt lide da musikken begyndte at spille og jeg tog da også fat om præstens finger.

Mor og far havde bestemt at vi skulle holde festen hos farmor og farfar, det var en god ide´ da dem vi havde inviteret kom, på nær olde Edel, men hende var vi ude at besøge på vej hjem fra kirken. Så kunne hun jo også lige se at jeg havde det kors på som jeg havde fået af hende.

Jeg fik mange pakker, jeg fik et smykkeskrin med armbånd og halskæde i af mormor og morfar, et maleri lavet specielt til mig, der stå ihvertfald Mathilde N. Pedersen derpå af farmor og farfar, et sølvalbum og en blomst af Familien fra Astrup, et bestiksæt og en eventyrbog af Hejdi og Kristian, 100kr og undertøj af olde Anna, et legetæppe og en sengerand af mor og far, en bog af Kristian R.A.

Vi fik også god mad, jeg fik en flaske nan, og de voksne fik, Laks til forret,oksekød lavet i Weberen, lammekølle, flødekartofler, salat, og islagkage til dessert. Til eftermiddagskaffen havde farfar lavet kransekage. Og til natmad fik de hotdogs.

Det var en meget god dag og jeg var slet ikke pylret, og så fik jeg også lige vist dem alle sammen at jeg kunne trille rundt, nu havde jeg jo også pralet sådan med det.

Mandag d. 22 Marts 2004

Idag rullede jeg fra ryggen og om på maven. Det er ikke somda jeg rullede fra maven om på ryggen, det har jeg nemlig kun gjort 3 gange. Denne gang ruller jeg hele tiden bare jeg ligger på ryggen.

Mandag d. 15 Marts 2004

Idag begyndte jeg at få grød. Jeg får risgrød med pære, det er ikke det bedste jeg har smagt, men mon ikke jeg jeg bliver vild med det.

Onsdag d. 3 Marts 2004

Idag rullede jeg for første gang fra maven om til ryggen.

Fredag d. 20 februar 2004

Idag prøvede jeg for første gang at spise bananmos. Det var ikke lige sagen, men lidt kom der da ind.

Mandag d. 16 februar 2004

Idag har jeg haft besøg af min sundhedsplejerske. Hun skulle måle og veje mig og så skulle hun se hvad jeg kunne. Jeg fik rigtig meget ros, for jeg kunne jo både nå mine fødder, rejse mig op når mor holdt mig i mine hænder, jeg kunne også tage det legetøj mor sidder med. Og så kan jeg rulle til højre side. Jeg kunne jo blive ved med at rose mig selv, men mor siger, at det må man ikke. Men der er lige en ting mere, jeg kan pludre i dialog med mor.

Fredag d. 13 Februar 2004

Jeg har fundet ud af at jeg kan nå mine fødder når jeg ligger på puslebordet uden ble på. Men mon ikke snart jeg får det lært med ble på..

Lørdag d. 24 januar 2004

Idag opdagede jeg mine hænder.

Mandag d. 20. januar 2004

I dag ringede de fra Rigshospitalet for at fortælle at jeg skal kommer derover onsdag d. 28. januar 2004 og så skal jeg opereres d. 29. januar 2004. Det er dejligt endelig at få vished om hvornår jeg skal opereres så vi kan få det overstået og komme videre i livet.

Mor og Far kan nu begynde at tænke på min barnedåb på et tidspunkt efter en veloverstået operation.

Mandag d. 5 januar 2004

Sundhedsplejersken var forbi i dag for at se til mig. Hun skulle se hvor dygtig jeg var til at løfte hovedet når jeg lå på maven, og mens jeg viste hende det, syntes jeg lige jeg ville blære mig lidt og rullede fra maven om på ryggen.

Fredag d. 2. januar 2004

Jeg begyndte hurtigt i det nye år at imponere mine forældre, da jeg tog fat i flyveren på min aktivitetsbøjle til skråstolen. Jeg gjorde det endda flere gange så helt tilfældigt var det vel ikke!

Nytårsaften 2003

Nytårsaften blev holdt hos Helle, Kasper og Kristian i Hjørring. Vi startede allerede ca. kl. 16.00 da vi alle skulle hjælpe med at lave mad.

Det blev dog hurtigt klart at det kun var Far og Kasper der skulle lave maden mens Mor og Helle sludrede.

For at Kristian og jeg kunne få opmærksomheden havde vi aftalt at når den ene sov skreg den anden. Der var altså rigtigt gang i den.

Forældrenes menu bestod af:

- Nachos med ost og oksekød og masser af salsa dip.

- Oksesteg med bagte og hasselbagte kartofler og diverse tilbehør.

- Månekage med is.

Far var den eneste der havde lidt fyrværkeri med, og midt på aftenen var ham og Kasper ude for at skyde et bomberør af.

Jeg var jo ikke i mine vante omgivelser så jeg kunne ikke rigtigt slappe af, og tog derfor blot nogle få powernaps ind imellem.

Ved overgangen til 2004 var jeg vågen mens Kristian bare lå og sov. Ham er der ikke meget sjov ved, mon han senere i livet kan holde sig vågen til kl. 24.00 ??

Omkring kl. 01.00 syntes Mor og Far at det var nok og jeg blev pakket godt ind, lagt i liften og sat i bilen. Da først bilen startede faldt jeg lynhurtigt i søvn.

Mor og Far skulle lige forbi det sted hvor Morfar og Mormor holdt nytårsaften for at vise mig frem. Mormor var syg og dårlig (ikke fuldesyge) så hende skulle vi lige køre hjem.

Morfar var i højt humør og spjættede rigtigt med armene. Simme var faktisk i ligeså godt humør og larmede helt vildt. Ham har jeg dog fundet ud af at ignorer da Mor har advaret mig imod ham, så jeg sov bare videre.

Kl. 02.30 lå vi alle tre i sengen i Aalborg og sov godt til kl. 6.00

Alt i alt en dejlig nytårsaften og jeg vil gerne ønske alle et godt nytår.

Julen 2003

Så oprandt tiden endelig for at jeg skulle prøve at holde jul for første gang.

Mor og far havde besluttet at vi skulle holde juleferie i Hjørring hos deres forældre.

Vi tog derfor til Hjørring d. 23. december hvor vi startede hos Farmor og Farfar. Her fik vi eftermiddagskaffe og aftensmad. Juleaftensdag kørte vi over til Mormor og Morfar efter vi havde fået frokost.

Juleaften skulle holdes hos Mormor og Morfar sammen med Mor, Far, Onkel Michael, Tante Jette, Fætter Chris, Kusine Ida og Oldemor Edel.

Det var jo en ordentlig flok og der var da også virkelig gang i den. Jeg syntes der skete så mange nye ting og derfor kunne jeg ikke rigtigt slappe af. Jeg sov derfor ikke særligt meget og var derfor noget urolig.

Mor gik med mig på armen da vi gik om juletræet. Vi sang mange dejlige sange.

Da vi endelige skulle til at pakke gaver op faldt jeg endelig i søvn. Mor og Far pakkede derfor mine gaver op og der var virkelige mange. Jeg vil gerne sige tak for gaverne til Jer alle.

Den 25. december skulle vi så over til Farmor og Farfar igen. Her stod den på afslapning efter en hård juleaften. Mor og jeg faldt omkuld i sengen kl. 21.00. Udover Farmor og Farfar var Onkel Kristian, Tante Hejdi og Oldemor Anne der også.

Mor og jeg var ikke de eneste der var trætte da Oldemor også fik sig en lur inde i stuen.

Den 26. december kørte vi over til Mormor og Morfar igen. Denne dag blev også holdt stille og roligt da jeg stadig var lidt forvirret efter juleaften samt den megen flytten omkring.

27. december var der tid til en bytur. Mor havde en gave hun skulle have byttet i Hjørring så afsted med os. Dette gik forbavsende let og inden Far og jeg kom op fra parkeringspladsen var Mor færdig. Vi gik herefter en tur i byen og der blev købt en del tøj til mig.

Om eftermiddagen tog vi over til Helle, Kasper og Kristian for at bytte julegaver med Kristian. Her blev vi til først på aftenen hvorefter Astraen vendte snuden mod Aalborg. Det blev dog lige til et lille stop i Brønderslev hvor Onkel Kristian kom med toget. Han havde en kasse med golfudstyr med til Far som vi skulle hente.

Alt i alt har det været en god og dejlig jul men også noget stressende. I skrivende stund er jeg lidt pylret og har ikke rigtigt fundet mig tilpas hjemme endnu.

Der er lagt nogle billeder på min hjemmeside fra juledagene.

Mandag d. 15. december 2003:

I dag har jeg været til 5-ugers undersøgelse. Jeg var meget dygtig til at holde hovedet sagde lægen. Jeg blev heller ikke hidsig eller noget. Bagefter tog mor og far mig med ud til fars arbejde for at vise mig frem.

Torsdag d. 11. december 2003:

Her til aften var jeg noget hidsig fordi jeg ikke havde sovet særligt meget siden middag. Min far lagde mig så på gulvet. Her blev jeg endnu mere hidsig og vred mig fra side til side for til sidst at have rullet om fra maven til ryggen. Herefter fik jeg mange roser af min far og mor.

Onsdag d. 10. december 2003:

I dag smilede jeg for første gang til mor.

Fredag d. 27. november 2003:

I dag faldt min navlestreng endelig af, der var dog lidt tilbage som faldt af et par dage senere.

Tirsdag d. 25. november 2003:

I dag holdt jeg selv sutteflasken uden hverken mor eller far hjalp mig. Inden alt for længe regner jeg med at jeg selv kan lave flasken klar når jeg er sulten.

Lørdag d. 22. november 2003:

I dag var jeg for første gang hjemme hos mine bedsteforældre i Hjørring for at se hvordan de bor. Her er jeg sikker på jeg nok skal få mange gode timer.

Fredag d. 14. november 2003:

Jeg har idag været inde på sygehuset for at få taget hælprøven. Mor og far sagde jeg var så dygtig fordi jeg slet ikke skreg. Da jeg kom hjem var jeg i bad for første gang efter min fødsel.

Tirsdag d. 11. november 2003:

Her til aften er jeg lige kommet hjem fra sygehuset. Jeg skulle lige have besøg af Onkel Michael og Tante Jette med børn på sygehuset før jeg var klar til at tage hjem. Min farfar havde lige et møde i Aalborg så han kigged også forbi på sygehuset.

Vi tog fra sygehuset kl. 18.00.

Fødselsberetning:

Min mor havde vandafgang d. 7 november 2003 ca. kl. 22.00 hvorefter vi tog på fødegangen. Efter undersøgelser blev vi sendt hjem, og var hjemme ca. kl. 00.30.

Veerne kom snigende ca. fra kl. 02.00 men blev rigtig hårde omkring kr. 03.00. Vi ringede på fødegangen første gang ca. kl. 06.00 men fik besked på at vente lidt endnu. Kl. 09.00 kunne mor ikke klare det længere så vi ringede igen. denne gang skulle vi kommer der ind.

Mor var helt åben og klar til at føde og jeg ville også gerne ud.

Mor blev lidt træt og derfor skulle jeg hjælpes ud med sugekop. Da først sugekoppen kom på gik der ikke mange minutter før jeg var ude, og jeg blev født kl. 12.45 d. 8. november 2003.